Kuřecí smažený steak - oblíbený jižanský pokrm

Smažený kuřecí steak je oblíbeným jižanským jídlem. Křehčené hovězí kotlety se namáčejí ve vejci a mouce a smaží se podobně jako smažené kuře, ale se steakem. Kuřecí smažený steak se nejčastěji připravuje z kostkového steaku nebo steaku, který již byl změkčen. Původně vznikl proto, aby levný kus masa chutnal lépe.

Oblíbený jižanský produkt

Který zlý génius přišel s nápadem na kuřecí smažený steak? Zrovna když se snažím být hodná, jíst zeleninu, vyhýbat se sladkostem, zmocní se mého mozku nápad udělat smažený kuřecí steak a nepustí mě, dokud není skutek utek. Drahý mozku, co to děláš?

Pokud tento pokrm neznáte, kuřecí steak je oblíbeným jižanským jídlem. Křehčené hovězí kotlety se namočí do vajíčka a mouky a usmaží, podobně jako smažené kuře, ale se steakem.

Jaký řez použít k přípravě kuřecího smaženého steaku

Smažený kuřecí steak se nejčastěji připravuje z kostkového steaku nebo již zkřehlého steaku, případně z levného řezu, jako je kulatý steak. Původně vznikl proto, aby levný kus masa lépe chutnal. Ať už použijete jakýkoli kus, musíte ho tlouct paličkou na maso na tenko.

Přestože se většina kuřecích steaků připravuje z hovězího masa, můžete je nahradit tenkým kusem vepřového masa.

Tipy pro přípravu nejlepšího kuřecího smaženého steaku

Vyjmutí kuřecího steaku z oleje

Z odkapávajících zbytků na pánvi připravte omáčku

Není to všechno o omáčce? Smažený kuřecí steak se obvykle podává s krémovou venkovskou omáčkou, která se připravuje z části kapek z pánve. Po upečení steaků a během jejich udržování v teple odstraňte z pánve všechen tuk kromě několika lžic. Přidejte stejné množství mouky a několik minut vařte, dokud nezíská teplou hnědou barvu. Poté přilijte mléko a smetanu, abyste omáčku dokončili.

Samozřejmě, jako téměř u každého regionálního pokrmu, existuje spousta variant. Pokud doma připravujete kuřecí smažený steak, jaký je váš oblíbený způsob přípravy? Povězte nám o něm v komentářích.

Kuřecí smažený steak s omáčkou na talíři

Jednoduché přílohy ke kuřecímu steaku

Ingredience

  • 0.5 kg předem naklepaných steaků z kostky nebo kulatých steaků (4 steaky)
  • Kosher sůl, na dochucení masa
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 118 mililitrů mléka
  • 473 mililitrů celozrnné mouky
  • 2 čajové lžičky košer soli, na obalování
  • 1 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
  • Řepkový olej, arašídový olej, olivový olej nebo jiný tuk na smažení

Na omáčku:

  • 3 polévkové lžíce kapie z pánve
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 59 mililitrů tučné smetany
  • 414 mililitrů mléka (o něco více nebo méně, záleží na vašich preferencích)
  • Kosher sůl, podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Steaky rovnoměrně naklepejte: (Již změklé steaky z kostek mohou být tenčí i díky větší pozornosti paličky na maso.) Pokud používáte kulatý steak místo předem zjemněného steaku z kostek, musíte steaky naklepat na tenko, jinak budou příliš žvýkavé. Každý steak vložte mezi dva kusy plastové fólie. Pomocí paličky na maso, gumového kladívka, válečku nebo prázdné láhve od vína bušíme do steaku, dokud není velmi tenký, méně než 0.6 cm . Během tlučení steak často obracejte a rozprostřete plastovou fólii, která má tendenci se při práci pomačkat. Postup opakujte se všemi steaky.tenké hovězí maso na venkovskou smaženou svíčkovoupříprava svíčkové na kuřecí smažený steak s kladívkem na maso
  2. Maso osolte: Posypte maso trochou soli. Předehřejte troubu na 93 °C . Přes plech položte drátěnou mřížku a vložte do trouby. Troubu použijete k udržení hotových steaků teplých a křupavých, zatímco budete vařit omáčku.
  3. Steaky opečte: Připravte si dvě široké mělké nádoby (například zapékací misku Pyrex). V první z nich rozšlehejte vejce a mléko. Ve druhé vyšlehejte mouku, sůl, česnekový prášek a kajenský pepř. Jeden steak po druhém obalte v mouce. Patou ruky vtlačte mouku do obou stran steaku. Steak zvedněte, oklepejte z něj přebytečnou mouku a ponořte ho do vaječné hmoty, kterou steaky potřete z obou stran. Steak vyjměte z vaječného roztoku, setřeste přebytečný vaječný roztok a steak podruhé namočte do mouky. Znovu mouku do steaku z obou stran vtlačte. Odložte na talíř. Postup opakujte se zbývajícími steaky.kuřecí přátelský steak před smaženímsmažený kuřecí steak obalený v mouce a vejciobalení steaku v moucenamáčení svíčkové v mouce
  4. Steaky osmažte: Na velkou pánev nalijte tolik oleje, aby pokryl dno o 0.6 cm. Olej zahřejte na 177 °C nebo dokud v něm při vhození trochy mouky nezačne prskat. Pokud olej nesyčí, není hotový; pokud se připaluje, je olej příliš horký, snižte teplotu. Do rozpáleného oleje pokládejte po jednom obaleném steaku. Pomocí kovové lžíce na steak naneste trochu oleje. Tím se obalí. Smažte, dokud okraje steaku nezískají zlatohnědou barvu, asi 2 minuty. Opatrně steak na pánvi otočte a smažte další 2 minuty. Jakmile jsou steaky z obou stran dozlatova opečené, vyklopte je kovovou špachtlí nahoru, aby se odsál přebytečný olej. Vyjměte ho z pánve a položte na drátěný rošt v troubě, aby zůstal teplý. Postup opakujte se zbývajícími steaky a nechte je v troubě, zatímco budete připravovat omáčku.Vyjmutí kuřecího steaku z olejeVaření kuřecího steaku v oleji a do křupavasmažení venkovské smažené svíčkovévenkovská smažená svíčková v oleji
  5. Na omáčku připravte jíšku: Vypněte oheň pod pánví. Vylijte z pánve všechen tuk kromě asi 3 lžic. Rozšlehejte 3 lžíce mouky a zvyšte teplotu na střední stupeň. Za stálého míchání vařte, dokud nezíská barvu mléčné čokolády, asi 4 až 5 minut.Příprava omáčky na kuřecí smažený steak s kapánímPříprava omáčky pro smaženou svíčkovou
  6. Omáčku dodělejte: Když je směs mouky a tuku hladká a má krásnou barvu mléčné čokolády, pomalu za stálého šlehání přidejte mléko a smetanu. Uvědomte si, že směs se zpočátku zadrhává a při šlehání s přibývající tekutinou povolí. Mléko přidávejte do požadované hustoty omáčky. Pokud je pro vás omáčka příliš hustá, přidejte více mléka. Pokud je příliš řídká, nechte ji vařit déle. Podle chuti osolte a přidejte hodně černého pepře.snadná omáčka ze smažených kuřecích steaků z kapiepřimíchání mléka do omáčky na venkovský smažený steakpřidání mléka do omáčky ze smaženého kuřecího steakuomáčka z venkovské smažené svíčkové z kapií
  7. Sloužit: Smažený kuřecí steak podávejte s omáčkou a bramborovou kaší nebo přílohou podle vlastního výběru.
Kuřecí smažený steak s domácí omáčkou
Smažený kuřecí steak
Starší příspěvek

Zapečený chřest s parmazánem

Novější příspěvek

Rychlý a snadný chřest

Rychlý a snadný chřest