Corned Beef Hash - dokonalá omeleta

Corned beef hash je slaná, pikantní, a pokud ji připravíte správně, drobné brambory jsou také trochu křupavé. Obalená v měkkých vejcích s trochou parmazánu - to je vážně výjimečná omeleta. Hovězí haše vydrží v lednici dobře přikrytá týden. Nebojte se recept rozšířit a mít tak dostatek corned beef hash na několik omelet.

Omelety si v restauracích moc neobjednávám, ale ráda si je dělám doma. Náplně většinou dělám standardní, ale nedávno jsem dostala bláznivý nápad použít jako náplň jednu z mých nejoblíbenějších snídaňových položek: hovězí hašé!

Zůstaňte se mnou.

Hovězí haše je slaná, pikantní, a pokud ji připravíte správně, drobné brambory jsou také trochu křupavé. Zabalená do měkkých vajec s trochou parmazánu - to je vážně zvláštní omeleta.

Dejte jí šanci, pokud jste fanoušky hovězího masa!

Corned Beef Hash je dokonalá omeleta

Mám ráda vydatné náplně do omelet a nic není vydatnější než hovězí hašé! K přípravě opravdu lahodné omelety jí nepotřebujete mnoho, a i když bych ji normálně naskládala na talíř vysoko a hluboko, stačí malá porce, když ji podáváte jako omeletu.

Klíčem k úspěchu je, že hovězí hašé pár minut smažíte na pánvi samotné, aby bylo pěkně křupavé. Tu pak použijte do omelety.

Vidlička dokonalé omelety s hovězím masem v rohlíku je v centru pozornosti. Jsou vidět vejce, sýr, hovězí maso s konzervou a petržel. Pod vidličkou je talíř s omeletou. Nad vidličkou je sklenice pomerančového džusu.

Jak připravit dokonalou omeletu

Než se pustíte do přípravy omelety, ujistěte se, že máte připravené všechny ingredience, a pak se připravte na rychlou práci.

  1. Uvařte hovězí hašé
  2. Nastrouhejte sýr

Nyní je čas na vajíčka!

  1. Vejce přidejte na pánev s trochou rozpuštěného másla.
  2. Uvařená vejce zatlačte špachtlí do středu, když pánev nakloníte. Nevařená vejce budou stékat k vnějším okrajům pánve a vařit se.

S obracením vajec si nedělejte starosti. Když jsou z větší části uvařená, omeletu naplňte a přeložte. Veškerá neuvařená vejce se uvaří ze zbytkového tepla.

Návrhy a náhrady

Pokud máte náhodou v lednici zbytky hovězího masa nebo dokonce corned beef hash, je tento recept skvělým způsobem, jak je využít, ale pokud je nemáte, je výbornou náhradou hovězí hash z konzervy.

Pokud se rozhodnete pro konzervu, doporučuji použít hovězí hašé s nízkým obsahem sodíku od společnosti Hormel. Nízký obsah sodíku je důležitý, protože omeletu můžete vždycky dochutit špetkou soli, ale pokud je corned beef hash opravdu slaný, může omeletu přebít.

Také bych nedoporučoval používat do této omelety tavený sýr. Mám raději suchý sýr, například parmezán. Pokud něco takového nemáte, můžete sýr úplně vynechat!

Vodorovný obrázek nejlepší omelety s hovězím masem. Přeložená omeleta je pokryta hovězím masem. Na vrcholu omelety je strouhaný sýr a petrželka. Pod talířem je částečně položen bílý bavlněný ubrousek. Na ubrousku, který je vpravo od talíře, leží vidlička. Nad talířem je částečný pohled na sklenici pomerančového džusu. Vlevo od omelety na talíři jsou rozpůlené jahody.

Jak skladovat zbytky hovězího masa Corned Beef Hash

Corned beef hash vydrží v lednici dobře přikrytý týden. Nebojte se recept rozšířit a mít tak dostatek corned beef hash na několik omelet.

Nemáte dost hovězího masa? Jsme tu pro vás

Složení

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce mleté cibule
  • 59 mililitrů najemno nakrájených brambor (z 1 malé červené nebo žluté brambory)
  • 59 mililitrů jemně nakrájeného hovězího masa na kostičky
  • Několik špetek soli
  • 1 lžička nesoleného másla
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • Špetka soli a pepře
  • Čerstvá petrželová nať, na ozdobu

Metoda

  1. Připravte hovězí hašé: Na středním ohni rozehřejte olej a přidejte brambory a cibuli. Vařte, dokud cibule nezprůsvitní a brambory nebudou uvařené, 5 až 7 minut. Přidejte hovězí maso a několik špetek soli a vařte, dokud se neprohřeje. Ochutnejte a podle potřeby dosolte. Hovězí hašé přendejte na čistý talíř nebo mísu.Na nepřilnavé pánvi je nakrájené hovězí maso pro nejlepší omeletu s hovězím masem.
  2. Začněte připravovat omeletu: Vraťte pánev na střední teplotu a rozpusťte máslo. Jakmile se máslo rozpustí, roztočte ho tak, aby pokrylo pánev. Do středně velké mísy přidejte vejce a mléko. Šlehejte, dokud se dobře nespojí. Míchaná vejce nalijte na pánev s máslem. Když vejce začnou tuhnout, malou špachtlí zatlačte uvařená vejce do středu a zároveň pánev nakloňte, aby neuvařená vejce vytekla na vnější stranu pánve. Postup opakujte, dokud nejsou vejce téměř všechna uvařená, ale na povrchu je stále tenká vrstva neuvařeného vejce. To by nemělo trvat déle než 2 minuty.Pánev s rozšlehanými vejci pokrývá dno pánve. Na boku pánve leží špachtle.
  3. Přidejte hovězí maso: Na jednu stranu omelety přidejte křupavou kukuřičnou kaši spolu s nastrouhaným parmazánem a špetkou soli a pepře.Pánev je na zeleně a červeně pruhované chňapce. Na dně pánve jsou uvařená vejce a na jedné straně uvařených vajec je nakrájené hovězí maso a rozdrobený parmazán.
  4. Omeletu dopečte: Přeložte horní část omelety přes náplň a vařte dalších 15 sekund. Omeletu opatrně otočte.
  5. Pusťte se do toho: Omeletu vyklopte na talíř a ozdobte petrželkou. Ihned snězte.